A pénz akkor mutatja meg igazi arcát, ha dolgoztatjuk.

menu

Befektetési program

Rendszeres befizetésekhez kötött befektetések

Ezt a befektetési formát választhatjuk akkor, ha a vagyonépítéshez, vagyongyarapításhoz nem áll rendelkezésre elegendő pénztömeg, s a rendszeres befizetésekkel egy viszonylag távolabbi cél megvalósításához szeretnénk a megfelelő fedezetet megteremteni. A javasolt befektetési időtáv: 7 évtől indul.

Ilyen célok lehetnek:

  • lakás, gépkocsi vásárláshoz szükséges önerő megteremtése;
  • a meglévő hitelek terheinek csökkentése rész – illetve végtörlesztéssel;
  • az életünket érintő nagyobb életesemények megfinanszírozása, mint pl.: nagyobb lakás vásárlása, lakás, ház korszerűsítése, bővítése, vállalkozás bővítéséhez szükséges eszközök beszerzése, a gyerekek taníttatásához illetve felnőtt életük elindításához szükséges szülői támogatás összegének előteremtése, váratlan élethelyzetekhez (pl. válás) fedezet előteremtése, pénzügyi függetlenség elérése, nagyobb utazások, nyugdíjas évek fedezetének megteremtése…

Ezzel a befektetési formával – a szakirodalom szerint is – mérsékelhetők a befektetési piac kilengései, de a hozamok tekintetében nem várhatunk el olyan eredményeket, mint az egyösszegű befektetésektől. Ez köszönhető annak, hogy a befektetett pénztömeg lassan növekszik, s kb. a befektetési időszak felénél válik a hozam szempontjából is érezhetőbbé.

Ennél a befektetési formánál is a következőkre érdemes odafigyelni:

  • Ön mennyire tájékozott a befektetéseket illetően? Mekkora a kockázatviselő képessége?
  • Ha rendelkezik megfelelő ismeretekkel, dönthet úgy, hogy saját maga bonyolítja a tranzakcióit;
  • Ha nem rendelkezik megfelelő pénzügyi ismeretekkel, nem látja át a gazdasági, pénzügyi folyamatokat, érdemes megtakarításait olyan alapkezelőre bízni, amely régóta jelen van, eredményesen teljesít a befektetési piacon, továbbá a szakma elismerését is kivívta. Működését EU-s és magyar felügyeleti engedélyekkel, befektető védelem mellett végzi. A vállalkozás tevékenysége átlátható, vezetését is elismert szakemberek alkotják. Az egyes befektetési csomagok úgy kerültek összeállításra, hogy azok megfelelően reagálhassanak a befektetési piac változásaira. A befektetési csomagok között legyen átjárhatóság. A cég rendelkezzen megfelelő tanácsadói háttérrel. Egy ilyen cégről olvashat bővebben itt!

Ennél a befektésnél is nagyon fontos a megalapozott döntés, ugyanis ez nem egy likvid befektetés, ahol a befektetési idő lejárata előtt veszteség vagy komoly költségek nélkül hozzájuthatunk a pénzünkhöz. Viszont a megalapozott döntés meghozza a gyümölcsét, mert 12-15 év alatt komoly vagyoni hányadot lehet felépíteni viszonylag kis összegű megtakarítások befektetésével. Ezek a befektetések illetve ezek egy része olyan kifejezetten nyugdíjcélú befektetés amely mellé igénybe vehetők a személyi jövedelemadóból történő támogatások (az éves megtakarítás 20%-a), továbbá találunk olyan termékeket is, ahol többféle hozamot realizálhatunk, így az elérhető nyereség mértéke is nagyobb.
Érdemes olyan lehetőségekben is gondolkozni, amelyekkel még nyugdíj előtt is elérhetünk akkora vagyon növekményt, hogy a befektetés eredménye olyan járadékot garantál számunkra, amellyel a továbbiakban nem kell az állásvesztés okozta pénzügyi traumától tartani, vagy akár egy válást is át tudunk vele vészelni
Amennyiben érdekli a rendszeres befizetésekkel elérhető vagyonépítés,  

érdeklődjön itt!

Ha a  befektetéshez szükséges megfelelő biztosítási védelem is fontos,

kattintson ide!

Megköszönöm ha másokhoz is eljuttatja azt, amit hasznosnak talál az oldalamon!