A pénz akkor mutatja meg igazi arcát, ha dolgoztatjuk.

menu

Befektetések

Az utóbbi néhány hónap alaposan átalakította a gazdaság működését, ami elkerülhetetlenül hat a családok jövőjére, így megtakarítási szokásaira is.A hosszútávú és szigorúan célhoz kötött megtakarítási formák ebben a megváltozott világban nem szolgálják a családok igényeit. Rugalmatlanok, mert hosszú távon nem adnak hozzáférést saját megtakarításainkhoz, s kevésbé értékállók. Pedig minden felgyorsult, változik, átalakul… akár hónapok alatt is.

Bár a koronavírus járvány lelassította mindennapi megszokott életritmusunkat, és sok mindent most nem úgy intézünk, mint eddig, de a folyamatok a pénzügyeinkben nem állnak meg.
Vannak olyan élethelyzetek, amelyek nem várhatják meg a járvány végét. Ilyen például a pénzünk folyamatos romlása.

Szeretnék gyorsan a félreértések elé menni s leszögezni, hogy az alábbi sorokat nem azért írom, hogy a félelmeit tovább erősítsem! A cél nem más, mint hogy a több mint egy évtizedes pénzügyi szakmai ismereteimet, a jelenlegi helyzet tükrében megosszam Önnel és ezzel segítségére legyek. Segítség egy olyan – még elérhető – lehetőség bemutatásával, amellyel ebben a kiszámíthatatlan időszakban a  pénze értékét, vásárló erejét biztonságosan meg tudja őrizni, s jó eséllyel a mostani helyzet normalizálódása idején már ismét a rendelkezésére fog állni.

Nem arról a pénzről beszélek, ami

 •  a mindennapi megélhetéshez szükséges,
 •  nem a legalább 4-6 havi vésztartalékról,

hanem arról a pénzről, amit

 •  legalább egy évig nélkülözni tud, vagy
 •  olyan befektetésekben van, amitől most szabadulni kellene, még   akkor is, ha vesztésben van.

Ismétlem, ez egy lehetőség. Biztos van más is. De!

 • Itt a pénze 13 hónapig biztonságban lesz elhelyezve, tehát értékállóság pipa!
 • Garantáltan magas felárat fizetnek a visszavásárlásért, s
 • nem utolsó sorban védve van a Forint szakadatlan gyengülésével szemben!

Az idő sajnos behatárolt, mert hihetetlen mértékű a felvásárlás. Mint  ahogy a médiában is hallhattuk, olvashattuk, a politikum nagyjából 8 hónap és 1 év közötti elhúzódó krízissel számol. Ezen belül bármi  megtörténhet, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő tartalékokkal rendelkezzen, aki teheti.
Azok a pénzeszközök, amik legalább egy évig nélkülözhetők, s  készpénzben otthon, bankban, vagy olyan befektetésekben vannak, amelyek köztudottan szabadesésben vannak, már ebben a szűk intervallumban is hihetetlen mértékben veszítenek értékükből. Nincs sok ideje, cselekedjen most!

Néhány példa:

 1. A Forint az Euróval szemben kicsit több mint egy hónap alatt (középárfolyamon 2020. februári zárás: 339,88 Ft <>2020. április 02-i helyzet: 364,42 Ft) 7,2 %-os !!! vesztésre áll (forrás: http://www.arany-arfolyam.hu/mnb-kozeparfolyam) 
 2. A Forint a svájci frankkal (CHF) szemben kicsit több mint egy hónap alatt (középárfolyamon 2020. februári zárás: 319,34 Ft <> 2020. április 02-i helyzet: 345,44 Ft) 8,2 %-ot !!! gyengült (forrás: http://www.arany-arfolyam.hu/mnb-kozeparfolyam);
 3. azt olvassuk, hogy a tőzsdei indexek hihetelen ingadozásba kezdtek szerte a világon
 4. a boltokban Ön is tapasztalhatja, hogy hihetetlen drágulásnak vagyunk a szemtanúi.

Szakértők cikkeiből kiderül, hogy ez egy viszonylag rövid idejű, de ez idő alatt kiszámíthatatlan hatásokkal járó világméretű recesszió. De!
A leállás nem pusztít el kapacitásokat, ideje hónapokban mérhető, s ha a kormányok konzekvensen járnak el, s az emberek jogkövető módon viselkednek, akkor a verkli ismét elindul, s a világgazdaságba is visszatér az élet.

Gondolom most már kiváncsi a részletekre!

Ha érdemi információt szeretne,

engem itt megtalál

(A fenti írás nem minősül tanácsadásnak.)

Megköszönöm ha másokhoz is eljuttatja azt, amit hasznosnak talál az oldalamon!