A pénz akkor mutatja meg igazi arcát, ha dolgoztatjuk.

menu

Gazdálkodj okosan

Önnek is hiányoznak az alapok?

Az iskolában nagyon sok mindent tanulunk. Pitagorasz törvényét, Ady Endre életrajzát, az atommag szerkezetét, azonban kevés szó -mondhatnánk semennyi sem- esik arról, hogy hogyan tudunk egy pénzügyileg is stabil, sikeres életet felépíteni. A pénz kezelését illetően nagyon kevés tudással rendelkezünk, mert soem tanították. (Kivéve azokat, akik ilyen irányban tanultak tovább.) 

Az információ hiánya sok anyagi veszteség forrása, és sok esetben még csak nem is tudunk róla, hogy karcsúbb lett a pénztárcánk. Márpedig a pénzügyeinkre fokozottan igaz a

  • "Sok kicsi sokra megy"
  • "Könnyen jött, könnyen ment"
  • "Ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli"

Általánosságban elmondható, hogy minden vagyonos ember, apránként rakta össze a pénzét. Persze kivétel mindig van, mert vannak akik nagy összegeket örökölve, azonnal a célból indulnak.De a legtöbb ember sokat dolgozik a pénzéért, és nagyon durcás tud lenni ha az "Élet" kihúz a zsebéből pár ezer, pár tízezer, vagy akár pár százezer forintot. Mindannyian jártunk már így. Hogy ez ne, illetve minnél ritkábban forduljon elő, gyarapítani kell a pénz megtartásával, annak kamatoztatásával kapcsolatos ismereteintek.

Az anyagi nyugalom nem a vagyonszerzésen alapszik. Meg kell tanulni kevesebből élni, mint amennyit meg tudunk teremteni, hogy legyen pénzúnk befekteteni. Nem győzhetsz, amíg ezt nem tanulod meg. 

Dave Ramsey

A tudás megszerezhező

A pénzről egyféleképpen gondolkodhatunk: felelősséggel! 

A mai világban azonban mindenki túlhajszolt, rengeteg a feladat, több helyen kell helytállni. Az iskolában nem adták meg az alapismereteket, felnőtt életünkben pedig nem áll módunkban a munka és család mellett pénzügyi guruvá válni.Pedig az életünk csak akkor lehet boldog, ha pénzügyileg is rendben vagyunk. Akkor tudjuk a pénzt élménnyé váltani, ha jól kezeljük azt.

Ennek eléréséhez a következő lehetőségeket kínálom Önnek:

  1. Nem vagyok pénzügyi guru, ezért Konzultációt kérek
  2. Érdekel, hogy kire bízom a pénzügyeimet, ki lenne a Pénzügyi partnerem
  3. Olvasgatok még tovább, mert fontos a Tudatos tervezés