A pénz akkor mutatja meg igazi arcát, ha dolgoztatjuk.

menu

Hiterterhek csökkentése

Drága a hiteled? Tedd olcsóbbá!

Hogyan tudsz egy vagy az összes létező hiteledtől a futamidő lejárata előtt, és a legkevesebb kamatot visszafizetve megszabadulni?

Ez a lehetőség minden hiteligénylő és a hitelét már törlesztő ügyfél részére elérhető!

 • főleg akkor, ha nem vagy jogosult semmilyen támogatásra;
 • ha mindenképpn hitelre van szükséged, még akkor is, ha jogosult lehetsz CSOK Plusz-ra, vagy CSOK (OTK) hitelben gondolkozol;
 • ha már van hiteled, és nyomaszt, hogy milyen hatalmas mennyiségű kamatot kell visszafizetni, vagy nagy rajtad a nyomás, hogy történik valami, ami miatt elbukhatsz mindent, amit eddig anyagilag elértél.

Először egy kis kitekintés és a tények (mert szükséges):
A pandémia óta és a szomszédban dúló háborúnak köszönhetően szinte az egész életünk nem éppen jó irányba változik. A munkahelyek, munkakörülmények, a magánéletünk, és még hosszan sorolhatnánk. A közvetlen és közvetett hatások rendkívüli módon megdrágították az életünket. A pénzünk folyamatosan értéktelenedik, a megélhetés drágul, nagyon drágul. Turbó fokozatra kapcsolt az infláció, meredek emelkedésben a banki alapkamatok, és ezzel együtt a hitelek kamatai is. Körül vesz a bizonytalanság.

Aki 2020-2021 első félévéig lakásvásárlásra hitelt vett fel, még 4,2-4,8 %-os hitelkamattal tehette ezt meg, 10 éves kamatperiódus mellett. Mindez 2022. júniusában már 8,5-11,8 %-ot is elérte.
2023. második félévében már látszik a fény az alagút végén.
Van a 8,5 % kamatplafon, ami mögé a bankok zöme beállt.
A bankok még emellett különféle kedvezményekkel versenyeznek az ügyfelek kegyiért, s már ez is a jó irányt mutatja.
A kormány 2024-re kivezeti a CSOK-ot, meghagyja és emeli a falusi CSOK összegét, meghagyja és emeli a Babaváró kölcsön elérhető összegét. Bevezeti a CSOK Plusz-t, ami a házaspárokként 1, 2, 3 vagy több gyermeket vállaló családoknak kedvez, s a falusi CSOK mellé ott marad a CSOK (OTK) hitel is (a CSOK Plusz-ról itt olvashatsz részleteiben).
A falusi CSOK mellett elérhető még az ÁFA  visszatérítési támogatás, továbbá a 2. gyermek születését követően 1 millió, a 3. gyermek születése után 4 millió, a 4. és további gyermekek születése után 1-1 millió Forinttal csökkenthető a jelzáloghitelen a tőketartozás összege.
Ha a házaspár az első közös lakásba költözik, letudható a 4 %-os illetékfizetési kötelezettség is.

Még itt van egy nagy kérdés:
Mi van azokkal a honfitársainkkal, akik
már elmúltak 30 vagy 41 évesek, nem szeretnének gyermeket vállalni,
újra házasodni, vagy csak házasodni, tehát
nem jogosultak támogatások igénybevételére,
de akármilyen oknál fogva lakáshitel felvételére kényszerülnek?

Nekik marad a piaci árazású lakáshitel.

Ha Te is közéjük tartozol, megnyugtatlak, maradtak azért jó híreim, maradtak még értékelhető lehetőségek.
Érdekel? Akkor olvasd tovább, még nagyobb érdeklődéssel!

Tehát van még jó hírem bőven!

 1. A falusi CSOK és az ÁFA visszatérítési támogatás meglévő kiskorú gyermekek (örökbe fogadott gyermekek) esetében is elérhető maradt (erről itt olvashatsz részletesebben); 
 2. A piaci árazású, 10 éves kamatperiódusú vagy végig fix jelzáloghitelek az infláció alatt vannak beárazva, tehát reálértéken, kvázi ingyen hitelt kapsz (szerintem ez most Téged nem vígasztal).
 3. Bevezetésre kerültek az ún. kedvezményes zöld hitelek, illetve a kormány / MNB további zöld könnyítéseket tervez, amelyek olcsóbb hiteleket jelentenek, ha a feltételeknek megfelelsz.
 4. A várható trendek a kamatok csökkenését vizionálják, amik hamarosan lehetőséget kínálnak a drágább hitelek kiváltására, illetve az olcsóbb piaci htelek igénylésére. A bankok egyedi kedvezményekkel igyekeznek ügyfeleket szerezni, ami akár 0,2-0,5 % kamatkedvezményt is jelenthetnek.
 5. Visszahozták az LTP-t, ami viszonylag rugalmas feltételrendszerével lehetőséget biztosít (4, 5, 6, 8, 10, 13, 15, 16 éves futamidővel, 0,1%/év betéti kamattal) lakáscélú megtakarításra, akár 30 %-os bónusszal a lejáratkor, illetve kedvezményes lakáshitelt is igényelhetsz.
 6. Ha rajtam keresztül igényelsz piaci árazású jelzáloghitelt, lehetőséged kínálkozhat további Money.hu egyedi kedvezmény (0,15-0,8 % között, ami 1,5-3,5 millió Forint megtakarítást is jelenthet Neked) és további közvetítői kedvezmények igénybevételére.
 7. Ha már hitelfelvételre kényszerültél vagy ez várható a közeli jövőben, még abban tudok Neked segíteni, hogy a rengeteg kamatnak csak egy kevés hányadát fizesd ki a hiteledre, és akár 6-10 évvel hamarabb visszafizethesd, lezárhasd a hiteledet!

Tehát drága a hiteled? Tedd olcsóbbá!
Vedd fel velem a kapcsolatot,
és segítek Neked ezt megvalósítani.

Időt és rengeteg pénzt kapsz vissza, ha rajtam keresztül igényeled a hiteledet...

Miután elolvastad ezt a bejegyzést, két dolog lehetséges:

 1.  Nem hiszed el, amit leírtam…
 2.  Kell a hitel, érdekel a lehetőség, de ott vannak azok a bizonyos „hogyan, miért és miből” típusú kérdések.

Találkozz velem, s tedd fel bátran a kérdéseidet! Ha Neked tetsző válaszokat kaptál, a lehetőségeidet alapul véve készítünk egy kalkulációt. Ebből megtudhatod, hány évvel előbb fizetheted vissza a hiteledet, és mennyi pénzt nem kell majd a bank felé megfizetned.Mert a drága hiteledet is olcsóbbá tudod tenni… Csak okosan kell a lehetőségeket összekapcsolni!

"A világ legnagyobb matematikai felfedezése a kamatos kamat. Aki érti, megkapja, aki nem, fizeti."
(Albert Einstein)

Érdekelnek a részletek!     

Kövesd Facebook oldalunkat is!        

Megköszönöm ha másokhoz is eljuttatod azt, amit hasznosnak találsz az oldalamon!