A pénz akkor mutatja meg igazi arcát, ha dolgoztatjuk.

menu

Bemutatkozás

Tisztelettel köszöntöm az OkosPénz.eu oldalon!

Sike Attila vagyok, magánszemélyek és vállalkozók pénzügyi jövőtervezője, valamint az „Okos Pénz” megálmodója és megvalósítója.

A pénzügyek sokaknak egy szürke folt az életükben. Ahol mások tanácstalanok, én ott érzem elememben magam. Több mint 10 éves szakmai tapasztalatommal, valamint saját személyes élettapasztalatommal a hátam mögött mondhatom, hogy ismerem a nehézségeit és annak okát.

Voltam vállalkozó és voltam vezető. Voltam fent és voltam lent. Megtanultam, hogy a pénzzel csak felelősséggel szabad bánni. Jó pénzügyi döntéseket csak megfelelő információk birtokában lehet hozni. 

Céljai között szerepelhetnek

„Hittel szemben felesleges érvelni.” – tartja a mondás. És igaz.

 • Ha Ön azt „hiszi”, hogy teljes mértékben tájékozott a mai pénzügyi világról, és pontosan tudja, hogy hol van a legjobb helye a pénzének….nos, akkor mi valószínűleg sosem fogunk találkozni. És ez így rendben is van.
 • Ellenben ha Ön úgy érzi, hogy pénzügyi tudása kevés a boldoguláshoz, de konkrét tervei vannak a jövőjét illetően, akkor Ön engem keresett és élni fog az általam nyújtott segítséggel. Pláne, hogy nincs semmi vesztenivalója. Erről majd kicsit később olvashat.

Jó hírem van! Megtalált.

Miért velem?

Mi van akkor, ha egy ügyfél szeretne házat építeni, amihez hitelre van szüksége. Ehhez viszont kell neki hitelfedezeti biztosítás is, mert anélkül nincs jelzálog hitel. Aztán pár éven belül terveznek gyermeket is, akinek szeretnék valamilyen megtakarítással biztosítani a jövőjét. A kölcsönt azonban nem tervezik 20 éven át fizetni, és jó lenne a futamidő felénél végtörleszteni. Valamint, szeretnék már most, aktív éveikben bebiztosítani maguknak a nyugodt nyugdíjas éveket. 

Ebben az esetben csakis mindent előre megtervezve, hosszú évekkel előre gondolkozva szabad belevágni, egy tudatos pénzügyi jövőtervvel. 
Ez az én erősségem. Komlexen átlátni, megtervezni, kiszámolni, majd az ügyfelet végigvezetni ezen az úton. És persze úgy, hogy sose kelljen arra gondolnia, hogy –„Houston, van egy kis gond, elfogyott a lé.”

Tudom ezt tenni azért mert több mint 10 pénzintézettel állok szerződéses kapcsolatban, az ő összes terméküket ismerem és az erről szóló vizsgákkal is rendelkezem. Érdekeltségem van olyan nagy múlttal rendelkező német és osztrák befektetői cégekkel, akik már régóta a piacon vannak, annak elismert szereplői. Túl vannak a túlélésért folytatott harcon, kinőtték a legtöbb gyermekbetegséget, szakmaiságuk elismert, és már Magyarországon is elérhetővé tették a portfóliójukat. Biztosítások terén az egyik piacvezető társaságot választottam a kedvező termékeik, a megbízhatóságuk és a lojális ügyfélkiszolgálás miatt.

Így bármilyen pénzügyi elakadása van, én megtalálom a megoldást!

Képesítéseim, szakmai tapasztalataim

Felsőfokú pénzügyi szakirányú végzettséggel (diplomával), a közvetítői tevékenység gyakorlásához is szükséges MNB regisztrációval és engedélyekkel, valamint az egyes termékek közvetítéséhez, értékesítéséhez szükséges jogosítványokkal is rendelkezem. Több évtizeden keresztül irányítottam különböző szervezeti egységek gazdálkodását. Ezen túl pénzügyi szolgáltatások értékesítésével, közvetítésével is 10+ éve foglalkozom.

De most lássuk, hogy is készül el egy személyes pénzügyi terv

 1. A hangsúly a „személyre szabott”-on van. Mindenkinek mások a pénzügyi szokásai, tervei, lehetőségei. Így nincs egy klisé, ami bárkire alkalmazható lenne. Ezért nem kell letöltenie az erről szóló e-bookot, nem kell meghallgatnia a videómat amiben a családok pénzügyeiről zengedezek, mert ezzel Ön nem lesz beljebb. Egyetlen dolgot kell tennie, és ez igen egyszerű, íratkozzon fel itt (vagy a lap alján) egy ingyenes konzultációra. Ennyi. Ezzel a döntésével most megalapozhatja teljes pénzügyi jövőjét. Elképzelhető, hogy most elcsodálkozott azon, hogy miért ingyenes? Hát persze, hogy én is pénzből élek, de én attól a pénzintézettől kapom a sikerdíjamat, ahová Ön a pénzét viszi. Erről pedig Ön dönt. Így nekem is érdekem, hogy megtaláljuk azt a lehetőséget, amivel Ön elégedett lesz még évek múlva is. Ez egy win-win üzlet. 
 2. Ha megadta valamelyik elérhetőségét, felveszem Önnel a kapcsolatot, és megbeszélünk egy időpontot amikor sort tudunk keríteni egy kb fél órás beszélgetésre vagy Skype hívásra.
 3. Ekkor sok kérdést fogok feltenni a céljaival, terveivel, lehetőségeivel kapcsolatban. Ez nem lesz rövid beszélgetés, de legalább hosszú.
 4. Ha megvan minden információm ahhoz, hogy az Ön igényeinek megfelelően tudjak tervezni…
 5. …akkor elkészítem a konkrét személyes pénzügyi programot. Ez egy-két napot igénybe fog venni. Addig Ön izgulhat, de higgye el megéri!
 6. Egy ismételt beszélgetés során, ami a járvány levonulása után lehet akár személyes találkozó is, átadok Önnek egy több megoldásos, több lehetőséget tartalmazó jövőtervet. Kimutatom a kapcsolódó költségeket, ami menet közben felmerülhet. Ismertetem az előnyöket és a hátrányokat, a szerződési feltételeket. Elmondom, melyik választás milyen kockázattal jár, és milyen hozamkilátásai lehetnek. Amit ígérhetek: agyzsibbasztóan sok lesz az infó, viszont benne lesz jövője sorsának (pénzügyi) kulcsa! 
 7. Ezután Ön emészt. Lesz mit! Az biztos, hogy sorban fognak megfogalmazódni Önben a kérdések. Fontos! Már az elsőt írja le! Majd folyamatosan a többit is írja utána egy papírra.
 8. Aztán beszélünk/találkozunk. Itt rám zúdíthatja az összes kérdését. Aztán újra... és újra. Egészen addig, míg nem látja teljes bizonyossággal és minden kétséget kizáróan maga előtt az utat.
 9. Ön dönt.

És itt most véget is érhetne a mi kapcsolatunk, de nem fog. Mondhatnám, hogy előkészítem a papírokat, írja alá és dőljön hátra. Nem így lesz. Nem akarom áltatni, mert még csak most jön a neheze! Mert meló nélkül nincs eredmény. Végig is kell csinálni! A pénzügyi jövő egy kis lépéssel kezdődik, mint annak idején a Holdra szállás, és ugyanolyan jelentőséggel is bír. Lépésről-lépésre, évről-évre tartania kell magát a tervhez és ezt következetesen végigvinni.  Ez az Ön sikerének kulcsa!

Ha kiváncsivá tettem...

Engem itt megtalál

Csatlakozzon Facebook csoportunkhoz is itt!

Megköszönöm ha másokhoz is eljuttatja azt, amit hasznosnak talál az oldalamon!