A pénz akkor mutatja meg igazi arcát, ha dolgoztatjuk.

menu

Megtakarítás: tudatos tervezés

Banális a kérdés: a pénzügyi sikerhez kell-e megtakarítani? Természetesen IGEN! 

Az, hogy ki mennyit, milyen célokra takarít meg, tartalékol, természetesen magánügy. Az pedig, hogy hogyan dönt, kihatással van az egyén, és a család közeli és távolabbi jövőjére egyaránt. 

Sokan a homokba dugják a fejüket, amikor csak a mának élnek. Megértem, hiszen ennyire felgyorsult az élet, szinte naponta új kihívások előtt áll bármelyikünk. Ez a felgyorsulás viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy a ma kizsigerelhet bárkit is, pedig sajnos ez a tendencia érvényesül. Rendszerint többet költünk a jelenre, így nem jut elég a holnapra. Ha egészben akarjuk látni az életünket, olyan, akár egy építkezés… alapoktól a tetőszerkezetig. Amikor pedig elkészül a nagy mű, szeretnénk kívülről megnézni az alkotásunkat. Mi fér bele ebbe a műbe? Mindenkinek más… Gyermek(ek), a gyermek(ek) nevelése a felnőtté válásáig, karrier, gazdagság, utazás, emberi kapcsolatok, sport, szépség, egészség, biztonság… Az utóbbi kettőt a végére hagytam. Mert a legtöbben is a végére hagyják. Pedig e nélkül az egész összeomolhat, mint egy kártyavár. 

Ahhoz, hogy a saját épületünk elkészülhessen, kell egy jó terv.

Alapoktól a tetőig. Mi, mikorra, hová kerüljön, s tudnunk kell, hogy mennyibe kerül, de legalább meg kell tudnunk saccolni. 

Terv, tudatos mű azért, hogy értelmet nyerjen a vágy, a cél. Lefordítva: nem elég csak megtakarítani! Ahhoz, hogy az életünk, illetve azoknak az élete, akikért felelősséggel tartozunk megalapozott, jól felépített legyen, kell egy hosszútávú terv… egy elképzelt életút, amit nagyon gondosan megtervezünk. Hozzá rendeljük a szükséges eszközöket, erőforrásokat, és az, hogy minderre hogyan teremtjük elő a szükséges pénzt. Tehát tudnunk kell, hogy legalább a nagyobb életeseményekre mennyi pénzt és honnan teremtünk elő?

Ha pedig ez már megvan, azt is be kell biztosítani, hogy mindez meg is valósulhasson! Mert  minden rendben lesz? Ami mással megtörtént, az ugyebár velünk nem történhet meg. Ismerős ez a gondolat? Tehát igen, a terv biztonságát is meg kell vásárolni.

Ahhoz, hogy tervet végig lehessen vinni, kell egy jó adag hit. Hit a tervben, önmagunkban és mindenkiben, aki a tervben érintett. Ami pedig ennél is jobban kell, az az eltökéltség, kitartás.
Tréningeken tanítják ezt az egyszerű mondatot: a siker egyik alapköve, hogy kezdd el, ne hagyd abba és csináld végig!

Mindezeket azért írtam le, hogy lássuk: egyáltalán nem mindegy, mennyit takarítunk meg és azt milyen célokra különítjük el. A sikeres élethez elsősorban, tudatosság, tervszerűség, hit, kitartás kell. Ehhez tudjuk igazítani a megtakarításainkat, mert ez szolgálja azt, hogy az épület a tervnek megfelelően készüljön el.

Ha Ön is szeretne tudatosan tervezni, de tanácstalan, hogy hogy is álljon ennek neki, akkor szüksége lehet egy olyan pénzügyi partnerre, aki az Ön igényeire szabottan készít egy pénzügyi tervet, és annak kivitelezéséhez végigkíséri Önt az úton.

Felkeltettem érdeklődését? Vegye fel velem a kapcsolatot!

Konzultációt kérek

Megköszönöm ha másokhoz is eljuttatja azt, amit hasznosnak talál az oldalamon!