A pénz akkor mutatja meg igazi arcát, ha dolgoztatjuk.

menu

Befektetések

A terveinkhez a legtöbb esetben a szimpla megtakarításaink elégtelenek, nem biztosítanak elég forrást számunkra. Tehát a pénzünket dolgoztatni kell, hogy értéket, további értéket teremthessünk. Ezt a célt szolgálják a befektetések.

Mi szükséges a sikeres befektetéshez? 

Hit, szerencse és optimizmus… de a szakember tanácsait is érdemes meghallgatni. Érdekel

  • Mennyit?Mennyi felesleges pénze van? Csakis olyan vagyont fektessen be közép vagy hosszabb távra, amire a megélhetés szempontjából nincs szüksége, és hozzá tudja rendelni egy jövőbeni célhoz. Ha lehet, feleslegesen ne vegyen fel hitelt! Ha tudatosan tervezi a pénzügyeit, akár el is kerülhető a hitel felvétele.
  • Mennyi időre tudja pénzét nélkülözni anélkül, hogy veszélybe sodorná a hétköznapok biztonságát? Saját életét vizsgálja meg: mikor végez a gyerek az egyetemen, meddig, miben akar neki anyagilag segíteni? Szorul-e mostanában vagy később az Ön segítségére?
  • Mennyire zavaró az infláció? Manapság a magyar szuper állampapír a maga 4,95 százalékos hozamával jó befektetésnek számít, bár az infláció felett csak minimálisan teljesít. Ha megugrik az infláció, akkor bizony ebből nem sok reálhozam lesz. Ezért a jegybanki alapkamat alakulását is érdemes figyelni: ha az nő, akkor az infláció is nőni fog.

 A pénzügyi befektetés gazdasági trendekhez igazodik

Senki nem tud arra pontos választ adni, mit hoz a jövő. A közgazdasági folyamatokat nem lehet előre kiszámolni. A tőzsdén forgalmazott termékek árfolyama aszerint alakul, hogy a szereplők miként értékelik azokat. Ez határozza meg az egyes szereplő nyereségét vagy veszteségét. Azaz, ha eltalálja a piaci hangulatot, akkor nyer. 

Ön mennyire törekszik a biztonságra, ha befektet? Befektetés előtt kötelező felmérni az ügyfél kockázatéhségét. Így lehet javasolni, milyen portfólió ajánlott neki, milyen pénzügyi paraméterekkel rendelkezik? Ha van befektetni való tőke, több termékből is érdemes bevásárolni: nemesfémek, részvények, kötvények, stb. Az ehhez szükséges szakértelmet nyújtják a megbízható vagyonkezelő cégek. 

Ha állampapírt, vagy más kötvényeket vesz, abból is többfélét válasszon, méghozzá teljes portfóliót: rövid-, közép- és hosszú távú csomagokat, vagyis kisebb, de biztosabb hozamút, és nagyobb, de rizikósabb verziót is. A kockázatot kell minimalizálni, és nem a bevételt maximalizálni. A bevétel maximalizálásában benne van a bukás lehetősége. Ha például egy iparág részvényeiből vásárolunk, annak nagy a kockázata. 

Mit csinálnak a felelős befektetők?                                                 

Többféle befektetésbe teszik a pénzüket, vagy porlasztják a kockázatot, s ehhez igazítják az értékpapír portfóliójukat. A profi mindig portfolióban gondolkodik. Ha teheti, tőkéjének egy részét biztonságosabb, egy részét kockázatosabb befektetésekbe helyezze. Törekedjen a lejáratok időbeli sokszínűségére. A különbség az, hogy ki miként állítja össze a portfolió elemeinek egymáshoz való súlyát.

Egyet ne tegyen!

Ne hagyja munka nélkül a pénzét! Semmiképpen se hagyja számláján kallódni! Törekedjen megfelelő biztonság mellett az infláció feletti hozamokat elérni.

Az értéknövelés segíti rövid, - közép és hosszútávú céljai megvalósításában. Ha a pénz pang, akkor folyamatosan veszít az értékéből. Előfordulhat, hogy akár néhány éven belül is nagy lesz az értékvesztés csak azért, mert a pénze unatkozott. 

Ön se hagyja unatkozni pénzét, kérje szakember segítségét!

Konzultációt kérek

Megköszönöm ha másokhoz is eljuttatja azt, amit hasznosnak talál az oldalamon!