A pénz akkor mutatja meg igazi arcát, ha dolgoztatjuk.

menu

Gazdasági recesszió

Kiadták a figyelmeztetést: újabb válság közeleg, ezek a családok lehetnek az első áldozatok!

Egyre több jel mutat egy gazdasági recesszió felé, amely előbb vagy utóbb Magyarországot is elérheti. A háztartások ugyanakkor úsznak a hitelekben. Összegyűjtöttük, hogy milyen védekező lépéseket tehetünk, ha tartunk attól, hogy a következő válság során nem fogjuk tudni fizetni a törlesztőnket.
Nem véletlen, hogy a kormány és a jegybank is készül egy hamarosan érkező recesszióra, amely bizonyára
érinteni fogja a háztartásokat is, és ha nem vagyunk elég óvatosak, ismét kemény időszak elé nézhet a pénztárcánk.
Kifejezetten nagy veszélyben vannak ilyenkor azok, akiknek bizonytalan az állásuk, de fizetnek valamilyen hitelt, hiszen megvan az esélye, hogy az egyik napról a másikra elveszített munkahely miatt nincs miből fizetni a kölcsönt.

 Legyen elegendő vésztartalékunk!

A pénzügyi nehézségekre való felkészülés alapvető eleme, hogy rendelkezzünk vésztartalékkal. Olyan azonnal bevethető összegről van szó, amelyhez egyszerűen nyúlhatunk például akkor, amikor elveszítjük a munkánkat, de valamiből fedezni kell a hitel törlesztőjét és a megélhetési költségeket. Érdemes lehetőségeink szerint legalább 3 havi kiadásnak megfelelő összeget félretenni. 

Persze adódik a kérdés, hogy mégis hogyan tegyen félre az a család, ahol éppen, hogy kijönnek a hónap végére a fizetésből?

Akár már most elkezdhetünk lefaragni a kiadásokon: az olyan költséges szenvedélyek, mint például a dohányzás visszafogásával rengeteget spórolhatunk havonta (és még az egészségünknek is jót tesz), de akár bankszámlánk költségeit, illetve a mobil- vagy kábeltévé-szolgáltatónk ajánlatait is érdemes átnyálazni, hátha találunk kedvezőbb konstrukciót és fogunk néhány ezer forintot havonta. Tekintve, hogy nem ma-holnap fog beütni a krach, van időnk kialakítani a vésztartalékot rendszeres, kisebb összegű megtakarításokkal 

Adósságrendezés: cseréljük le a drága hitelt!

Ha már szóba került a kedvezőbb internet- és mobilelőfizetések felkutatása: ugyanezt megtehetjük a meglévő hitelünkkel, legyen szó bármilyen kölcsönről. Fogjuk meg a meglévőt és váltsuk ki egy kedvezőbbel. Persze ezt csak úgy tehetjük meg, ha hitelképesek vagyunk és az új hitel törlesztőjével tudjuk terhelni a jövedelmünket, hiszen a folyamat során a régi hitelünket egy új hitelből fizetjük vissza és   aztán az új kölcsön törlesztője marad. Kalkulálja ki, hogy Önnek mennyi kedvezményt jelenthet meglévő hitelének kiváltása:

Kalkulálok

Miért jó ez a konstrukció?

 • 1. Magasan kamatozó hitelt cserélhetünk le kedvezőbb kamatozásúra, ami alacsonyabb törlesztőrészletet jelent ugyanakkora futamidővel számolva.

    Az Ön számára legkedvezőbb kölcsönök felkutatásához lépjen velünk kapcsolatba!

• 2. Megszabadulhatunk a változó kamatozásból adódó kamatkockázattól: bár most történelmi mélységben vannak a kamatok, ez nem marad így mindig. Ha nekünk is változó kamatozású hitelünk van, és tartunk a törlesztőrészletünk emelkedésétől, váltsunk fix kamatozású hitelre az elkövetkezendő egy-két évben! Ezek a hitelek - bár kezdetben drágábbak - sokkal kevesebb fejfájást okoznak és könnyen tervezhetünk a visszafizetéssel.

• 3. Ugyanakkora törlesztőrészletet vállalva, de alacsonyabb kamatozású kölcsönt választva a futamidőn rövidíthetünk, így akár még a nehezebb időszak beállta előtt letudhatjuk a hitel visszafizetését.
Akik családot terveznek, az egy gyermek után kamatmentes babaváró támogatást is felhasználhatják hitelkiváltásra, hiszen a feltételeket teljesítve a babaváró lesz a legkedvezőbb konstrukció a hitelek között.

Elő- és végtörlesztés

Ha nincsenek komoly anyagi problémáink, de aggódunk a jövőbeli helyzet miatt, hamarabb is visszafizethetjük a kölcsönt. Kifizethetjük a fennálló tartozást egy összegben, ha több pénz állt a házhoz, de egy nagyobb részt is előtörleszthetünk. A részleges előtörlesztés után eldönthetjük, hogy a futamidőt szeretnénk rövidíteni, vagy a törlesztőrészletet szeretnénk csökkenteni a megmaradt összeg alapján.
Ne feledjük, hogy az elő- és végtörlesztés csak bizonyos esetekben díjmentes, 

a részletekért keressen minket bizalommal!

Hitelfedezeti biztosítás

A törlesztőrészleten felül fizetett kisebb havi díjért cserébe a hitelszerződés mellé köthetünk úgynevezett hitelfedezeti biztosítást. Ha biztosítva vagyunk, tartós munkanélküliség vagy egészségkárosodás esetén a biztosító átvállalja a törlesztőrészlet fizetését, súlyosabb és maradandó egészségkárosodás esetén pedig akár a hitel teljes összegét is visszafizetheti helyettünk. Több csomag közül választhatunk különböző szolgáltatásokkal, amelyek különböző káresetekkel szemben nyújtanak védelmet. A részleteket megnézheti itt.

Megéri előre gondolkozni!

Persze akkor tehetünk igazán nagy szívességet a jövőbeli énünknek, ha már a hitelfelvétel előtt megfontoltan járunk el

Konzultációt kérek

Megköszönöm ha másokhoz is eljuttatja azt, amit hasznosnak talál az oldalamon!