A pénz akkor mutatja meg igazi arcát, ha dolgoztatjuk.

menu

50+ korosztály számára

Ez a bejegyzés minden magyar, 45-60. életévét betöltött embertársunkat húsbavágóan érinti. Nem csak a közelgő nyugdíjkatasztrófa, hanem az egészség megromlásával, munkahelyvesztéssel járó anyagi és egzisztenciális katasztrófa bekövetkezésének a lehetősége is potenciális veszélyforrás. 

Miről is van szó?

Lehet, hogy Te is érintett vagy, de az ismerőseid között jó eséllyel találkoztál olyannal, akitől 50 év felettiként megvált a munkáltatója, vagy ő állt fel az akkori munkahelyéről, ilyen olyan okoknál fogva. Ezt követően hiába tesz meg minden tőle telhetőt, nem talál megfelelő munkahelyet, vagy képtelen régi egzisztenciáját helyreállítani.


Ez durva érvágás a korosztálynak még akkor is, ha köztudott, hogy

  • hihetetlen nagy munkatapasztalatokkal rendelkezik;
  • aktív, hajlandó és tud tanulni, megújulni;
    de mégsem kíváncsi rá a munkaerőpiac.

Ezzel a korosztállyal is az a legnagyobb gond, hogy nincsenek meg a túléléshez, megújuláshoz és újrakezdéshez szükséges pénzügyi tartalékok. A nyugdíjcélú megtakarítás ilyen esetekben nem mobilizálható, mivel csak a nyigdíjkorhatár elérésekor hozzáférhető. Persze ott van a „rendkívüli befizetések zseb”, de ezt a zsebet csak kevesen "táplálják".

Sajnos egy ilyen eshetőségre ez a korosztály nem nagyon rendelkezik B tervvel, mobilizálható pénzügyi forrásokkal.
Tehát nem csak a nyugdíjas évek megfinanszírozása a szűk keresztmetszet, hanem az azt megelőző évtized. Amikor még pénzt kellene keresni.

Gondolj bele!

Ez majdnem akkora időtáv, mint a nyugdíj után várható élettartam!
Ha bekövetkezik a baj,…

  • Néhány hónap után megszűnik az álláskeresési járadékod (ha kapsz...). Nem lesz bevételed addig, amíg nem találsz egy másik munkalehetőséget. Ebben a korban ez egy nehéz időszakod lehet.
  • A család költségszerkezete rendszerint kétkeresős modellre épül. A rezsi, a hitelek, az autó, életmódbeli szokások. Ezek hamar felemésztik a tartalékodat, … ha van.
  • Ha váltani kényszerülsz, rendszerint egy új szakmát, hivatást kell elsajátítani, s a költségek többnyire Téged terhelnek. Ez pénzben több százezres, de akár milliós tétel, megspékelve azzal a kieső jövedelemmel, ami a suli ideje alatt keletkezik. Ez akár 1,5-2,5 millió Forint hiányt is jelenthet a családi kasszából.

Magyarországon ez az állapot akár több évnyi terhet is jelenthet.

Mi várható akkor, ha nem készülsz fel erre?

Életerős, aktív, tapasztalt 50+-osként roppanhatsz meg azért, mert nem szenteltél kellő figyelmet az öngondoskodásra!
Lássuk be,rajtad nem fog segíteni, ha másokat vagy a rendszert szidod, mert ez történt Veled. A világ úgy változott, hogy már nem csak a nyugdíjra, hanem a nyugdíj előtti időszakra is fel kell készülnöd. Arra a megalázó eshetőségre, hogy bár erősnek, tapasztaltnak és bölcsnek érzed magad, a munkaerőpiac de facto utcára hajít, mert a mai világban Te sem vagy nélkülözhetetlen.

Ne válj kiszolgátatottá Te sem!

Most lehetőséged van a témába vágó, személyes, kötelezettség nélküli konzultációra. 
Mindenkinek mások a pénzügyi szokásai, tervei, lehetőségei. Nincs olyan klisé, ami bárkire alkalmazható lenne. Bár divatos, de ne töltsd le az erről szóló e-bookot vagy a videómat, amiben a családok pénzügyeiről elmondom a tutit. Ezzel nem lennél beljebb.

A pénzügyek sok embernek szürke folt az életében. Ahol mások tanácstalanok, én ott érzem elememben magam. Tudom, hogy az esetek többségében segíthetek, közreműködhetek a megoldásban.

Cselekedj most, hogy később ne válj a körülmények áldozatává!

Van és lesz biztonságos megoldás arra, hogy a fenti problémákat elkerüld! Keress bátran, mert találunk pénzügyi megoldást a nyugdíj előtti és utáni időszakra is.!

Igénybe szeretném venni az ezzel kapcsolatos első ingyenes

konzultációs lehetőséget! 

Megköszönöm ha másokhoz is eljuttatod ezeket az információkat!

Csatlakozzon Facebook csoportunkhoz is itt!